Project Description
Astazi m-am gandit la o reteta usoara, dar in acelasi timp savuroasa si eleganta. Briosele sunt intotdeauna o alegere inspirata pentru zilele in care simtim ca ne dorim ceva simplu, dar in acelasi timp ceva deosebit . Briosele cu zucchini, o reteta simpla de aperitiv sarat, de asemenea sunt o alegere excelenta si pentru mesele de ocazie sau la picnicuri..Micute si versatile, pot fi o delicatese daca imbinam ingredientele potrivite intr-un mod apetisant.

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 30 min
Timp total: 45 min
INGREDIENTE
5 oua
100 grame zucchini ras
150 grame faina
100 grame cascaval
100 ml ulei
5 grame praf de copt
1 lingurita sare
1 legatura patrunjel
INSTRUCTIUNI
Curatam zucchini de coaja si il dam prin razatoarea mare
Se sareaza si se lasa 10 min deoparte.
Intr-un bol mare se sparg ouale si se adauga sare. Se mixeaza bine pana cresc in volum. Se adauga putin ulei si se mixeaza in continuare.
Se adauga treptat faina in care s-a amestecat praful de copt. Ulterior adaugam si cascavalul ras.
Se scurge zucchini de apa si se stoarce cat se poate de bine, ca sa nu lase apa in aluat. Se adauga in compozitia cu faina si se amesteca pana se omogenizeaza bine.
Se toaca patrunjelul marunt si se adauga in compozitie.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Ungem tava pentru briose cu ulei sau unt si cu o lingura adaugam din compozitie in fiecare forma.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 min sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!
Comenteaza