Project Description
Cartofii la cuptor sunt o garnitura ideala pentru o mare diversitate de retete. De asemenea, ei pot constitui o alternativa excelenta in perioadele de post sau de dieta..sau pur si simplu cand dorim sa mancam ceva mai usor. Pentru astazi va propun o reteta foarte simpla, si anume cartofi intregi pe care intai ii fierbem,apoi ii bagam la cuptor cu sare si rozmarin si mmm…o bunatate de cartofi care merg perfect alaturi de o friptura si o salata sau chiar simpli..dupa cum spuneam, cand vreti sa mancati ceva usurel 🙂 . Este important sa cumparati cartofi de calitate. Aceasta reteta merge excelent pentru cartofii noi.

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 30 min
Timp total: 45 min
INGREDIENTE
1 kg de cartofi
1 lingurita de boia de ardei dulce
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
3-4 crengute de rozmarin proaspat, tocat marunt
marar tocat marunt
3-4 catei de usturoi
5 linguri ulei de masline
INSTRUCTIUNI
Pentru inceput pregatim cartofii. Daca folositi cartofi noi ii spalati bine si ii tapetati cu un servet de hartie ca sa se usuce ( nu trebuie fierti). Daca nu sunt cartofi noi, ii spalati bine si ii puneti intregi , in coaja , la fiert pentru aproximativ 15 min.
Intre timp pregatim un amestec din toate celelalte ingredinte, dar fara marar. Vom amesteca intr-un bol uleiul ,toate condimentele,ustoroiul dat prin presa si rozmarinul tocat marunt. Vom obtine o pasta cu care vom unge in intregime toti cartofii.
Dupa ce am pregatit cartofii ii punem pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30-40 min. Ii puteti testa cu o scobitoare.Sunt gata cand scobitoarea intra usor in ei. Ii scoatem din cuptor si presaram peste ei marar proaspat tocat marunt. Ii puteti taia in doua si adauga un pic de unt si cascaval ras. Va iesi un deliciu!
Pofta buna!
Comenteaza