Project Description
Mult mai sănătoase decât cele din carne de porc, chifteluțele de pui sunt extrem de gustoase, ușoare și sățioase. Pe placul celor mari și mici deopotrivă, merg servite cu orice tip de garnitură sau simple, pe post de aperitiv la diferite evenimente. Le faci în 2 timpi și 3 mișcări, dacă urmezi pașii de mai jos.

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 20 min
Timp total: 35 mins
INGREDIENTE
600 gr piept de pui tocat
1 ceapa tocata marunt
1 ou batut
3 catei de usturoi pisati
1 legatura de patrunjel tocat marunt
2 lingurite zeama de lamaie
1/2 lingurita oregano
sare si piper dupa gust
faina si ulei pentru prajit
INSTRUCTIUNI
Amestecam carnea tocata cu ceapa,usturoiul si patrunjelul taiat.
Adaugam oul si zeama de lamaie.
Adaugam sare si piper. Amestecam bine toata compozitia pana cand se omogenizeaza.
Formam chiftelute mici cu ajutorul palmelor umezite.
Dupa ce le-am dat forma le tavalim un pic prin faina si le punem la prajit intr-o tigaie incinsa cu ulei.
Se prajesc cam 3-4 min pe fiecare parte. Apoi se scot pe o farfurie pe care avem un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc calde cu orice fel de garnitura. Pofta buna!
Comenteaza