Project Description
Un desert la îndemână, fără să-şi piardă din eleganţă, clătitele cu brânză de vaci şi stafide sunt o expresie a culturii culinare boiereşti din Ţările Româneşti. Mai elaborate decât clătitele umplute cu gem, umplutura fină din cremă de brânză le fac să-și depăşescă condiţia modestă de clătită. Incercati-le si cu siguranta nu veti regreta!

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 60 min
Timp total: 1 ora 10 min
INGREDIENTE
5 oua
150 grame zahar pudra
180 grame de faina
500 ml lapte
150 grame unt topit
un praf de sare
500 grame branza de vaci
15 grame zahar vanilat
80 grame de stafide
INSTRUCTIUNI
Mai intai facem aluatul pentru clatite din 4 oua pe care le batem intr-un bol mare si le amestecam cu 100 grame zahar pudra. Adaugam un praf de sare, treptat 180 grame faina ,500 ml lapte si 150 grame unt topit si amestecam totul pana obtinem aluatul pentru clatite.
Facem si compozitia din branza de vaci pentru umplutura. Folosim 500 grame de branza de vaci la care adaugam 1 ou si il incorporam.Apoi adaugam 50 grame zahar pudra,15 grame zahar vanilat si 80 grame de stafide si amestecam pana se omogenizeaza totul.
In continuare vom praji clatitele intr-o tigaie antiaderenta si fara ulei,intrucat compozitia contine o cantitate mare de unt.
Dupa ce am prajit clatitele luam fiecare foaie de clatita si o taiem in doua.Umplem fiecare jumatate de clatita cu cate o lingura din umplutura de branza de vaci,apoi le impachetam ca pe niste sarmalute,astfel incat capetele sa fie inchise,sa nu se scurga umplutura.Procedam astfel cu toate clatitele.
Cand am terminat de impachetat clatitele, le asezam intr-o tava pentru cuptor (se pot aseza si pe doua straturi daca nu aveti o tava foarte mare) si punem din loc in loc cate o bucatica de unt. Apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 min.
Se servesc calde cu smantana si dulceata de afine sau fructe de padure.
Pofta buna!
Comenteaza