Project Description
Trebuie sa recunoastem, ca uneori,oricat de mult ne dorim sa avem un regim alimentar sanatos..avem si mici escapade..:) Ca e vorba de un hamburger, un chebap sau o pizza nu mai conteaza..important este sa nu fie prea des. Tentatia acestei zile a fost..FISH AND CHIPS sau spus pe romaneste cartofi prajiti cu peste pane. Chiar nu am mai facut de mult asa ceva si astazi am zis sa incerc chiar reteta originala british..sa vedem ce iese..

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 20 min
Timp total: 1 ora
INGREDIENTE
4 bucati de file de peste alb,de preferat salau sau cod
55 grame de faina
55 grame amidon de porumb
80 ml bere neagra au bruna
80 ml apa minerala
150 ml lapte de cocos (concentrat)
sare si piper dupa gust
cartofi pentru prajit
ulei pentru prajit
INSTRUCTIUNI
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si amidonul de porumb si un pic de sare. Incepem sa adaugam cate putin berea si apa minerala amestecand continuu cu un tel pentru a obtine o compozitie fina, un pic mai densa decat cea pentru clatite. Dupa ce am incorporat toata berea si apa minerala lasam compozitia sa se odihneasca la frigider pentru 30 min.
Curatam cartofii si ii taiem pai. Ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem 3-4 min.
Intre timp curatam pestele si il asezonam cu sare si piper.
Dupa ce s-au fiert cartofii ii scurgem de apa si ii lasam cateva minute pe un prosop de hartie ca sa se usuce.
Intr-o tigaie mai adanca adaugam ulei sufiecient astfel incat sa acopere complet cartofii. Cand s-a incins uleiul foarte tare adaugam cartofii si ii prajim cateva minute la foc mare pana se rumenesc.
Dupa ce s-au prajit cartofii si i-am scos pregatim pestele pe care il vom praji in aceasi tigaie.
Luam fiecare bucata de peste si o tavalim prin faina ,apoi o scufundam in compozitia lichida pe care am preparat-o mai devreme astfel incat aluatul sa acopere in intregime bucata de peste. Dupa aceea punem bucata de peste in tigaia cu ulei incins si o prajim la foc mic spre mediu cam 7-8 minute, pana cand aluatul devine tare si are o culoare aurie.
Dupa ce s-a prajit pestele il servim alaturi de cartofii parjiti si eventual cu sos de maioneza,smantana si usturoi.
Pofta buna!
Comenteaza