Project Description

Unul dintre deserturile pe care le găsesc absolut irezistibile sunt gogoșile. Și-apoi, cui nu-i plac? În casele bănățenilor sunt numite croafne, ardelenii se fălesc cu pancovele lor înfuriate, dar până la urmă, toate aceste denumiri care pot suna amuzant sau ciudat se referă la același foarte îndrăgit desert, pe tot cuprinsul țării, adică la gogoși. Am încercat și alte feluri de gogoși decât cele clasice, din aluat dospit. O reușită clară am obținut cu aceste gogoșele rapide cu ricotta (0 sa postez reteta curand), rețetă italienească pe care am preluat-o dintr-o carte de bucate. Azi va fi vorba despre o rețetă asemănătoare, niște gogoși cu brânză de vaci foarte simple și rapide, de data asta, o rețetă venită pe o filieră germană.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Flavoured

CUISINE

European

DIFICULTATE

Usor

SOCIAL

flavoured

Reteta detaliata

GHID ORIENTATIV
  • Cuisine: European

  • Timp de preparare: 15 min

  • Timp de gatire: 30 min

  • Timp total: 45 min

INGREDIENTE
  • 350 grame branza de vaci

  • 6 linguri de faina cu varf

  • 2 oua

  • 4 linguri zahar

  • 20 grame zahar vanilat

  • 1 lingurita de sare

  • o lingurita de bicarbonat de sodiu

  • o lingura de otet

  • 1 L de ulei pentru prajit

INSTRUCTIUNI
  • Punem intr-un bol incapator cele 2 oua,zaharul, sarea,zaharul vanilat si amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza. Apoi adaugam branza de vaci si bicarbonatul de sodiu pe care l-am stins in prealabil cu o lingura de otet. Amestecam totul foarte bine pana se omogenizeaza.Apoi adaugam treptat faina pana o incorporam pe toata.

  • Dupa ce am pregatit aluatul, vom lua o lingura pe care o inmuiem in apa si cu ajutorul ei si a palmelor umezite vom forma din aluat gogosele mici, ca niste bile, de marimea unei mingi de ping pong.

  • Cand am terminat de format toate gogoselele punem o tigaie adanca pe foc in care turnam ulei cat sa acopere gogosile cand le vom praji.

  • Cand uleiul este incins incepem sa adaugam gogosile si prajim in serii de cate 7-8 buc ,in functie de marimea tigaii. Le prajim cate 3 min,pe fiecare parte pana se rumenesc frumos. Mie din aceasta cantitate mi-au iesit 22 de bucati.

  • Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie pe care punem un servet de hartie pentru a absorbi din ulei. Le putem pudra cu zahar pudra sau servi cu inghetata sau sirop de fructe.

  • Pofta buna!

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti retetele pe email