Project Description

Gogoooși, gogoooși..cui nu-i plac??!! Eu nu am întâlnit până acum pe nimeni căruia să nu-i placă..:) Aceasta este cea mai simplă rețetă de gogoși, eu o fac foarte des…pentru că este și foarte bună.. Totul este simplu, se amestecă toate ingredientele, nu trebuie să frământăm deloc și lăsăm aluantul să dospească pentru aproximativ o oră..și gata putem prăji gogoșile. Ies foarte pufoase, aerate și au un gust delicios. Haideți să vedem de ce ingrediente avem nevoie și cum procedăm exact!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Flavoured by Irene

CUISINE

Romanian

DIFICULTATE

Usor/Simplu

SOCIAL

flavoured

Reteta detaliata

  • Cuisine: Romanian

  • Timp de preparare: 70 min

  • Timp de gatire: 30 min

  • Timp total: 1 orã și 40 min

INGREDIENTE
  • 300 gr făină

  • 15 gr drojdie proaspătă sau 5 gr drojdie uscată instant

  • 260 gr lapte călduț

  • 20 gr zahăr

  • 3 gr sare (1/2 linguriță)

  • 1 plic zahăr vanilinat

  • 1 linguriță răzătură de coajă de portocală sau o fiolă esență de portocale

  • 1 ou

  • ulei pentru prăjit ( cam 500 ml)

INSTRUCTIUNI
  • Punem făina într-un bol încăpător și dacă folosim drojdie instant o adăugăm acum în făină. Amestecam bine și apoi adăugăm zahărul, zahărul vanilinat și sarea și le asmestecăm.

  • Separat încălzim laptele într-un ibric (doar cât să fie călduț) și adăugăm răzătura de portocală. Dacă folosiți drojdie proasptă adăugați-o acum în laptele călduț și amestecați până se dizolvă drojdia.

  • Acest amestec îl turnăm peste făină și adaugăm și 1 ou ( de mărime medie)

  • Amestecăm totul foarte bine cu mixerul sau cu ajutorul unui tel. Trebuie bine amestecat, astfel încât să nu rămână cocoloașe de făină. Veți obține un aluat moale, așa și trebuie!

  • Acoperim bolul cu folie de  plastic și lăsăm la dospit pentru 1 oră

  • După o oră putem prăji gogoșile. Veți observa că aluatul a devenit foarte aerat (cu multe bule de aer).Punem pe foc o tigaie adâncă și adăugăm cam 500-700 ml de ulei , în funcție de cât de mare este tigaia. Ideea este ca gogoșile să fie prajite în baie de ulei.

  • Ca să prăjim gogoșile trebuie să ne folosim de o lingură pentru că aluatul este foarte moale și nu îl putem modela cu mâna. Luam cam o lingură de aluat și cu altă lingură ne vom ajuta ca să tragem aluatul în ulei . Uleiul trebuie să fie bine încins (altfel gogoșile nu vor crește) , dar trebuie prăjite la foc mediu, cam 3 min pe fiecare parte, astfel încât să aibă timp să se pătrundă.

  • Din cantitatea asta ies cam 15 gogoși, iar eu le-am prăjit în două serii.

  • Poftă bună să aveți!

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti retetele pe email