Project Description
Saltimbocca alla romana – în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pentru o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am avut cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati prepara pe lînga Saltimbocca alla romana preparati-o înainte de a rumeni carnea.

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: Italian
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 5 min
Timp total: 15 mins
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII
1 muschiulet de porc
4 felii de prosciutto crudo foarte subtri
12 frunzulite de salvie proaspata(daca va place mai mult sau nu gasiti salvie puteti folosi busuioc)
2 linguri de ulei
sare si piper
INSTRUCTIUNI
Pentru muschiulet Saltimbocca trebuie sa obtinem 4 felii de carne foarte subtiri,cam de 5 mm.
Muschiul trebuie curatat de pielite si trebuie indepartate capetele. Apoi taiem bucata de carne in 4 bucati (o data o taiem pe grosime, iar cele doua bucati obtinute le taiem pe lungime.)
Dupa ce am obtinut 4 felii subtiri de carne luam fiecare bucata si procedam astfel: pe o parte a feliei adaugam sare si piper, iar pe cealalta parte punem doar putin piper, apoi punem 3 frunzulite de salvie sau busuioc la distanta de 1-2 cm in functie de marimea feliei de carne. Peste acestea vom pune cate o felie de prosciutto. Acestea trebuie sa fie foarte subtiri,aproape transparente si sa acopere toata suprata carnii. Peste felia de prosciutto punem o folie de plastic si lovim cu ciocanul pe toata suparata carnii astfel incat felia de prosciutto sa se lipeasca bine de carne. Pentru acest efect se poate lasa carnea la frigider 30 min,dar nu este obligatoriu daca nu aveti timp.
Dupa ce am pregatit bucatile de carne incingem o tigaie in care adaugam 2-3 linguri de ulei pentru prajit. Lasam uleiul sa se incinga.
Cand uleiul s-a incins ,adaugam 1-2 bucati de carne in tigaie (in functie de marimea tigaii) . Neaparat vom praji prima data partea pe care este prosciutto! La foc mediu, aproximativ 3 min,pana cand prosciutto se rumeneste pe margini. Ulterior intoarcem si pe partea cealalta si prajim maxim 2 min.
Procedam astfel cu toate bucatile iar cand sunt gata le scoatem pe o farfurie mare pe care am pun un servet de hartie care sa absoarba putin din ulei. Se serveste cu piure de cartofi sau cartofi la cuptor cu rozmarin.
Pofta buna!
Comenteaza