Project Description
Un preparat de post extrem de usor de gatit si foarte gustos.Am ales morcovi si mazare pentru ca aceste legume sunt pe lista legumelor care au un gust placut si sunt agreate in general. Aceata reteta de orez cu morcovi si mazare este cea mai banala , dar este atat de buna incat nu ii veti rezista. Dar pentru un orez bun avem nevoie de ingrediente bune, de calitate si veti vedea la ce anume ma refer in explicatiile de mai jos.

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: Asiatic
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 30 min
Timp total: 40 min
INGREDIENTE
o cana de orez
1/2 cana de mazare congelata
2 morcovi taiati cubulete mici
o ceapa taiata marunt
1/2 lingurita curcuma
1 ou
sare
3 linguri ulei ulei
INSTRUCTIUNI
Orezul il spalam bine in cateva ape si il scurgem. Apoi il punem intr-un bol si turnam peste el apa clocotita si il punem deoparte.
Intre timp punem pe foc o tigaie mai adanca,adaugam 3 linguri de ulei si lasam sa se incinga un pic.
Cand uleiul s-a incins adaugam ceapa,pe care o lasam 2-3 minute sa se caleasca, apoi morcovul ,condimentele si 2 cani de apa clocotita ,masurand cu aceeasi cana cu care am masurat orezul. Lasam sa fiarba 7-8 min.
Dupa 7-8 minute strecuram orezul pe care l-am lasat in apa clocotita si il adaugam in tigaie,iar peste punem mazarea. Nu amestecam ingredintele intre ele! Puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic cam 15 minute, pana se evapora toata zeama. Intre timp pregatim oul, pe care il batem ca pentru omleta ,il punem intr-o tigaie cu putin ulei si il amestecam ca pentru jumari.
Cand orezul este gata il scoatem intr-un bol mai mare ,adaugam oul si amestecam toate ingredintele. Se serveste cald.
Pofta buna!
Comenteaza