Project Description

Pad thai este adesea considerata mancarea nationala thailandeza. Cu toate acestea, ea este cunoscuta numai de vreo 50-75 de ani. In fapt, pad thai este mancarea fast food in Thailnda, care se gaseste in magazinele ce vand taitei sau la vanzatorii stradali, la unul dintre multele carucioare volante. E un stir-fry cu noodleshi, cu sos de peste, pulpa de tamarind, oua, ardei iute, muguri de soia, +/- creveti/tofu/carne, servit cu alune prajite, coriandru si lime combinate insa intr-o formula extrem de savuroasa. Se prepara rapid iar ingredintele se gasesc si la noi in supermarket-uri la rafturile de produse asiatice.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Reteta detaliata

GHID INFORMATIV
  • Cuisine: Asiatic

  • Pregatire: 25 min

  • Gatire: 10 min

  • Total Timp: 35 min

INGREDIENTE

PENTRU SOS

  • 3 linguri zahar brun

  • 2 linguri zeama de lime

  • 1 lingura otet alb de orez

  • 4 linguri sos de peste

  • 2 lingurite de boia iute sau sos iute de chili

  • 1 lingura sos de stridii

  • 1 lingura sos chili dulce-picant

PENTRU PAD THAI – o portie

  • 70 gr paste de orez

  • 1 ou

  • 1 lingura de tofu taiat cubulete mici

  • 1 lingurita de ceapa murata sau ridichi murate taiate marunt (optional)

  • 1 catel de usturoi trecut prin presa

  • 2 linguri muguri de fasole sau de soia proaspeti (daca nu gasiti puteti inlocui cu varza alba taiata fideluta)

  • 1 lingura de arahide prajite tocate marunt

  • 2 fire de ceapa verde (doar coditele) taiat ineluse

  • o bucatica de morcov (de marimea unui deget) taiat julien

  • 5-6 bucati de creveti decongelati si curatati.

  • 2 linguri de ulei pentru prajit (floarea soarelui)

INSTRUCTIUNI
  • In primul rand vom pregati sosul. Punem intr-un bol sau o farfurie adanca toate ingredientele si amestecam pana cand se dizolva complet zaharul. (10-15 min)

  • Dupa pregatirea sosului punem pastele la fiert. Aceste paste se fierb aproximativ 4 min, este bine sa fie un pic aldente intrucat le vom mai gati si in tigaie.

  • Cat timp se gatesc pastele vom pregati restul ingredientelor ce trebuie taiate marunt.

  • Cand avem totul pregatit incepem sa preparam pad thai-ul. Folosim o tigaie wok, dar daca nu aveti se poate folosi si o tigaie obisnuita. O punem pe foc mediu si adaugam cele 2 linguri de ulei.

  • Cand uleiul s-a incins un pic adaugam usturoiul trecut prin presa si crevetii. Amestecam continuu ca usturoiul sa nu se arda.

  • Dupa aprox 2-3 minute adaugam tofu maruntit ,ceapa murata daca ati folosit,morcovii si varza alba. Amestecam in continuare timp de 2-3 minute.

  • Acum tragem toate ingredintele intr-o singura jumatate a tigaii, iar in cealalta jumatate adaugam oul si il gatim un pic amestecandu-l ca pentru jumari.Cand s-a facut oul il amestecam impreuna cu celelalte ingrediente.

  • Adaugam acum pastele si aprox 100 ml din sosul preparat. Atentie! Cantitatea de sos adaugata este foarte importanta,daca adaugati prea putin n-o sa va iasa gustul specific de pad thai, iar daca puneti prea mult o sa va pice greu. Deci la o portie de pad thai cam 100 ml de sos. Restul il puteti pastra la frigider si folosi data viitoare.

  • Dupa ce ati adaugat pastele si sosul cel mai bine este sa folositi o ustensila de bucatarie gen cleste astfel incat sa incorporati usor pastele sosul si celelalte ingrediente.Dupa adaugarea sosului pastele nu trebuie sa mai stea pe foc mai mult de 2-3 minute incat acestea absorb repede sosul si au tendinta de a deveni seci. La sfarsit adaugati alunele, ceapa verde si eventual inca un pic de varza..amestecati de 2-3 ori si gata. Scoateti pastele repede din tigaie pe o farfurie si serviti imediat.

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti reteta pe email

    Folosim adresa ta de email exclusiv pentru a te tine la curent cu retetele noastre. Te poti dezabona oricand.