Project Description

Astazi gatim pește! Si nu orice pește: un pastrav frumos, aromat cu patrunjel,cimbru, lamaie ,usturoi si ulei de masline. Nimic mai bun pentru o masa usoara si echilibrata! Serviti alaturi de orez, legume sau cartofi prajiti sau alta garnitura preferata.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Flavoured

CUISINE

European

DIFICULTATE

Foarte usor

SOCIAL

flavoured

Reteta detaliata

GHID ORIENTATIV
  • Cuisine: European

  • Timp de preparare: 10 min

  • Timp de gatire: 20 min

  • Timp total: 30 min

INGREDIENTE
  • 1 pastrav intreg deviscerat si curatat de solzi

  • 2 linguri de ulei de masline

  • 1 lingura de patrunjel proaspat tocat marunt

  • 1 lingurita cimbru uscat

  • 1 catel de usturoi trecut prin presa

  • 2 felii de lamaie

  • 1/2 lingurita rasa de sare

INSTRUCTIUNI
  • In primul rand vom curata pestele si il vom spala bine cu apa rece. Apoi il stergem cu un servet de hartie si il punem deoparte cateva minute.

  • Intre timp vom prepara un amestec de ulei aromat. Punem intr-un robot de bucatarie uleiul de masline,patrunjelul,cimbru,usturoi,sare si mixam de cateva ori pana obtinem o compozitie omogena.

  • Pregatim pestele astfel: vom face pe fiecare parte a pestelui 3-4 incizii. Cu uleiul aromat obtinut vom unge cu ajutorul unei pensule de bucatarie toata suprafata pestelui,pe ambele parti, si in interior. Dupa ce am uns pestele cu ulei, vom taia 2 felii subtiri de lamaie pe care le taiem in doua, si le punem in interiorul pestelui.

  • Dupa ce am pregatit pestele punem intr-o tava de cuptor hartie de copt, asezam pestele pe ea si bagam la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand vedem ca incepe sa se rumeneasca pielea un pic.

  • Dupa ce-l scoatem din cuptor il lasam sa se odihneasca 5 min si servim cu garnitura preferata.

  • Pofta buna!

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti retetele pe email