Project Description
O reteta ideala pentru cina sau pentru o masa de pranz usoara, fileul de peste alb preparat la tigaie cu sos de unt si zeama de lamaie este un adevarat deliciu. Se prepara foarte repede, iar ingredintele sunt foarte usor de gasit. Tot ce aveti nevoie pentru o reteta reusita este sa alegeti pestele potrivit, in functie de preferinte, si sa aveti in vedere ca textura pestelui trebuie sa fie potrivita pentru prepararea la tigaie. Eu am ales pentru aceasta reteta file de salau, asta pentru ca salaul se prajeste foarte bine la tigaie, carnea sa este suficient de ferma pentru a nu se desface si are un gust savuros.

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Timp total: 20 mins
INGREDIENTE
2 bucati file de salau
2 linguri de ulei
3 linguri de unt
zeama de la o lamaie
1/2 lingurita boia de ardei dulce
1/2 lingurita rasa de sare
2-3 fire de patrunjel proaspat taiat marunt
1/2 lingurita pudra de usturoi
1 varf de cutit de piper fin
INSTRUCTIUNI
Se decongeleaza pestele si se usuca bine cu prosoape de hartie. Fileul trebuie sa aiba grosimea de 1-2 cm.
Se face un amestec de condimente din boia,pudra de usturoi,sare,piper
Cu acest amestec vom condimenta bine pestele pe ambele parti.
Pudram pestele cu putina faina pe ambele parti.
Preparam un sos din 1 lingura de unt topit,zeama de lamaie si 2 fire de patrunjel tocat foarte marunt.
Punem pe foc mediu o tigaie antiaderenta in care adaugam 2-3 linguri de ulei si 2 linguri de unt
Cand untul s-a topit adaugam pestele si il prajim pe ambele parti cate 3 min pana se rumeneste usor si devine auriu.
Cand este gata scoatem pestele pe o farfurie pe care am pus un servet de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.
Dupa 1 minut il punem pe o farfurie curata si turnam peste fileul de peste sosul din unt si zeama de lamaie. Se serveste cu garnitura de legume la abur ,cartofi copti in coaja sau orice fel de piure de legume.
Pofta buna!
Comenteaza