Project Description

Pieptul de porc la cuptor este o reteta foarte potrivita pentru sezonul mai rece,mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, dar nu numai, intrucat el poate fi folosit si atunci cand este rece ,inlocuind foarte bine mezelurile din comert. Se prepara foarte usor, la foc mic, ceea ce insa necesita o perioada mai lunga de coacere, dar credeti-ma ca merita timpul investit. Va iesi o friptura foarte frageda si extrem de gustoasa.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Flavoured

CUISINE

European

DIFICULTATE

Usor

SOCIAL

flavoured

Reteta detaliata

GHID ORIENTATIV
  • Cuisine: European

  • Timp de preparare: 10 min

  • Timp de gatire: 2 ore

  • Timp total: 2 ore 10 min

INGREDIENTE
  • 1 bucata de piept de porc de aproximatix 1 kg

  • 1 lingura rasa de sare

  • 3-4 catei de usturoi

  • 1/4 lingurita de piper macinat

  • 1 lingurita de cimbru uscat

  • 1 lingura de boia de ardei iute

INSTRUCTIUNI
  • Prima data radem usturoiul pe o razatoare foarte fina. Apoi cu usturoiul obtinut vom unge foarte bine carnea pe toate partile. Presaram sare,piper si boia pe ambele parti ale carnii.

  • Dupa ce am pregatit carnea, o invelim intr-o hartie de copt si o asezam intr-o tava pentru cuptor. Acum, pentru un efect mai puternic o putem lasa la frigider pentru 24 ore, dar ea poate fi gatita si imediat.

  • Vom gati carnea la foc mic, la cuptorul electric la 90 de grade, coacere sus-jos cu ventilatie. Daca aveti cuptor pe gaz dati focul la minim.

  • Coacem carnea aproximativ 1 ora si 30 min in hartie de copt, dupa care o scoatem din hartie si o mai coacem inca 30 min.

  • Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoareasca 5-10 min ,dupa care o putem felia si servi alaturi de piure de cartofi,cartofi prajiti sau alta garnitura preferata. Carnea poate fi pastrata la rece si consumata si pe post de mezel sau aperitiv.

  • Pofta buna!

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti retetele pe email