Project Description
Aceasta reteta e o mâncare sățioasă, sănătoasă şi rapidă, care are o variantă şi pentru vegetarieni, unde pieptul de pui îl putem înlocui cu zucchini sau dovlacel. Se prepara in scurt timp si de asemenea poate fi preparat in perioada postului in varianta vegetariana.

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatire: 50 min
Timp total: 60 min
INGREDIENTE
200 gr orez
500 gr piept de pui
150 gr ciuperci
1 lingura zeama de lamaie
80 gr unt
2-3 fire de patrunjel
INSTRUCTIUNI
Se pune pieptul de pui intr-o oala si se adauga apa cat sa depaseasca carnea de pui cu doua degete. Se adauga un cubulet de knorr cu gust de gaina. Se lasa sa fiarba cam 30 de minute.
Dupa ce s-a fiert carnea de pui, strecuram zeama de supa si o punem deoparte.
Se pune la fiert orezul in zeama de supa la cuptor si se adauga 40 gr unt. Fierbeti orezul in functie de instructiunile de pe ambalaj.
Cat timp se prepara orezul, pregatim ciupercile. Acestea se curata si se spala si se taie felii subtiri. Se pun intr-o tigaie cu zeama de lamaie si putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa. Se amesteca ciupercile cu 40 gr unt si se prajesc putin.
Dupa ce s-a fiert orezul il strecuram si il amestecam cu ciupercile. Taiem pieptul de pui si il amestecam cu orezul si ciupercile.
La sfarsit taiem marunt patrunjelul si il adaugam la orezul cu pui si ciuperci.
Pofta buna!
Comenteaza