Project Description

Placinta cu iaurt si stafide este o idee foarte buna cand vreti sa faceti un desert rapid si foarte delicios. Este o reteta inspirata atat pentru perioadele de sarbatori, pentru weekend sau oricand aveti pofta de un desert usor, gustos si rapid de preparat.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Flavoured

CUISINE

European

DIFICULTATE

Usor/Simplu

SOCIAL

flavoured

Reteta detaliata

GHID ORIENTATIV
  • Cuisine: European

  • Timp de preparare: 10 min

  • Timp de gatire: 50 min

  • Timp total: 1 ora

INGREDIENTE
  • 1 pachet de foi fine de placinta (de preferat proaspete)

  • 900 grame de iaurt gras

  • 8 oua

  • 200 grame zahar

  • 150 grame stafide

  • 2 fiole de esenta de vanilie

  • 50 grame de gris

  • 80 grame un topit

  • 80 ml ulei

  • un varf de cutit de sare

INSTRUCTIUNI
  • In primul rand topim untul intr-un ibric la foc mic sau la cuptorul cu microunde. Dupa ce s-a racit il amestecam cu uleiul. Cu acest amestec vom unge foile .

  • Numaram cate foi de placinta sunt si le impartim la 3, caci vom folosi 3 straturi de foi.

  • Acum vom pregati compozitia pentru placinta: intr-un bol mare spargem ouale si adaugam zaharul. Amestecam bine cu un tel astfel incat sa se omogenizeze. Ulterior adaugam si iaurtul, esenta de vanilie, grisul si putina sare. Amestecam totul pana cand obtinem o compozitie omogena.

  • Pregatim tava in care vom coace placinta. O tapetam cu hartie de copt si o ungem cu ajutorul unei pensule de bucatarie cu amestecul de unt si ulei. Asezam in tava prima foaie de placinta si o ungem si pe aceasta ,apoi urmatoarea si tot asa pana cand terminam 1/3 din nr de foi (ar trebui sa insemne cam 5-6 foi). Acum turnam jumatate din compozitia de iaurt si ou si peste aceasta presaram jumatate din cantitatea de stafide. Peste aceasta vom aseza al doilea strat de foi, exact la fel cum am procedat la primul strat (ungand fiecare foaie separat). Cand am terminat de asezat al doilea strat de foi turnam si restul compozitiei deasupra (pastrand deoparte jumatate de pahar din compozitia de iaurt cu ou). Presaram si restul de stafide. Procedam la fel si cu ultimul strat de foi. Cand am terminam de asezat toate foile, deasupra turnam compozitia pusa deoparte in pahar si o intindem cu pensula pe toata suprafata placintei.

  • Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 170 grade, la nivelul 2 al cuptorului, si coacem aproximativ 45-50 min. Daca dupa 20-30 min se rumeneste prea tare la suprafata acoperiti cu o folie de aluminiu ca sa nu se arda.

  • Dupa aproximativ 50 min o scoatem din cuptor si o lasam cel putin 20 min ca sa se racoreasca si abia dupa aceea o putem taia.

  • Pofta buna!

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti retetele pe email