Project Description

Puiul la cuptor poate fi salvarea multor mese. Este gustos şi mai ales foarte uşor de făcut. Ce-ţi trebuie mai mult decât să iei puiul, să-l speli şi să-l pui într-un vas rezistent termic ca mai apoi să-l pui la cuptor? Teoretic aceasta este toată treaba. Astazi insa va propun o reteta de pui din bucataria peruviana ,cu o aroma deosebita datorita condimentelor folosite. Acesta este reteta puiului care se vinde in rotiseriile peruviene si care este o varianta savuaroasa datorita combinatiei de condimente si a crustei crocante specifice .

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Flavoured

CUISINE

Peruan

DIFICULTATE

Usor/Simplu

SOCIAL

flavoured

Reteta detaliata

GHID ORIENTATIV
  • Cuisine: Peruan

  • Timp de preparare: 60 min

  • Timp de gatire: 90 min

  • Timp total: 2 ore, 30 mins

INGREDIENTE
  • 1 pui intreg ~ 1,5 kg

  • 50 ml ulei

  • 2-3 catei de usturoi

  • 1 lingura sos de soia

  • 1/2  lingurita boia de ardei dulce afumata

  • 1 lingurita boia de ardei dulce

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 1/2 lingurita sare

  • 1/4 lingurita piper macinat

INSTRUCTIUNI
  • Pentru inceput pregatim puiul, il spalam si il curatam .

  • Amestecam toate condimentele intr-un bol. Adaugam uleiul, usturoiul dat prin presa, sosul de soia, zeama de lamaie si amestecam totul ,obtinand  astfel o pasta.

  • Cu pasta obtinuta vom unge intreg puiul, atat pe exterior cat si interior si il lasam sa se odihneasca aproximativ o ora.

  • Dupa o ora il bagam la cuptor la 180 gr intr-o tava cu gratar in care am turnat putina apa, de preferat la programul de coacere cu ventilatie. Il coacem aproximativ 1 ora si 20-30 min.Daca partea superioara a puiul tinde sa se rumeneasca prea tare acoperiti partea aceasta cu o bucatica de folie de aluminiu

  • Dupa aprox o ora si jumatate il scoatem din cuptor si il lasam sa se odihneasca 15 min. Se serveste cald ,cu garnitura preferata.

  • Pofta buna!

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti retetele pe email