Project Description
Puiul la cuptor poate fi salvarea multor mese. Este gustos şi mai ales foarte uşor de făcut. Ce-ţi trebuie mai mult decât să iei puiul, să-l speli şi să-l pui într-un vas rezistent termic ca mai apoi să-l pui la cuptor? Teoretic aceasta este toată treaba. Astazi insa va propun o reteta de pui din bucataria peruviana ,cu o aroma deosebita datorita condimentelor folosite. Acesta este reteta puiului care se vinde in rotiseriile peruviene si care este o varianta savuaroasa datorita combinatiei de condimente si a crustei crocante specifice .

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: Peruan
Timp de preparare: 60 min
Timp de gatire: 90 min
Timp total: 2 ore, 30 mins
INGREDIENTE
1 pui intreg ~ 1,5 kg
50 ml ulei
2-3 catei de usturoi
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita boia de ardei dulce afumata
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat
INSTRUCTIUNI
Pentru inceput pregatim puiul, il spalam si il curatam .
Amestecam toate condimentele intr-un bol. Adaugam uleiul, usturoiul dat prin presa, sosul de soia, zeama de lamaie si amestecam totul ,obtinand astfel o pasta.
Cu pasta obtinuta vom unge intreg puiul, atat pe exterior cat si interior si il lasam sa se odihneasca aproximativ o ora.
Dupa o ora il bagam la cuptor la 180 gr intr-o tava cu gratar in care am turnat putina apa, de preferat la programul de coacere cu ventilatie. Il coacem aproximativ 1 ora si 20-30 min.Daca partea superioara a puiul tinde sa se rumeneasca prea tare acoperiti partea aceasta cu o bucatica de folie de aluminiu
Dupa aprox o ora si jumatate il scoatem din cuptor si il lasam sa se odihneasca 15 min. Se serveste cald ,cu garnitura preferata.
Pofta buna!
Comenteaza