Project Description
O combinatie de arome extraordinara, umplutura de nuca si merisoare fac din aceasta simpla reteta, una extrem de aromata si gustoasa.

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 40 min
Timp de gatire: 50 min
Timp total: 90 min
INGREDIENTE
1 muschi de porc
2 linguri mustar Dijon
4 linguri de nuca maruntita
4 linguri de meriosoare
12 felii foarte subtiri de bacon sau prosciutto crudo
sare si piper
INSTRUCTIUNI
Muschiuletul de porc il spalam si il curatam de zonele cu pielite si grasime
Acum va trebui sa obtinem din bucata de carne o felie mare si subtire cam de 1/2 cm. Pentru asta vom folosi un cutit foarte ascutit de filetat carne cu care taiem muschiuletul pe mijloc,pe lungime astfel incat sa-l despicam in doua, fara insa sa-l taiem in doua bucati..adica taietura trebuie sa fie doar pana la jumatatea bucatii de carne (in adancime). Apoi cu un ciocan pentru snitele aplatizam muschiuletul pana cand obtinem o grosime de 1/2 cm.
Condimentam pe ambele parti cu sare si piper.
Apoi ungem partea interioara cu doua linguri de mustar Dijon ,iar deasupra presaram nuca si merisor astfel incat sa acoperim toata carnea. Lasati neacoperit doar 1 cm din margine.
Acum rulam incet din margine spre interior astfel incat sa obtinem o rulada. Rulati cat se poate de strans. Apoi invelim rulada intr-o folie de plastic si o lasam la friginer pentru 30 min.
Dupa 30 min scoatem rulada din frigider ,ii scoatem folia si incepem sa o invelim in feliile subtiri de bacon. Cand este gata o punem intr-o tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 50 min.
Cand este gata scoatem rulada din cuptor si o lasam 10 min sa se raceasca un pic dupa care o putem felia. Se poate consuma alaturi de piure de cartofi,cartofi natur sau pe post de aperitiv.
Pofta buna!
Comenteaza