Project Description

Satay-ul de pui – este una dintre retetele cele mai delicioase din bucataria asiatica. Este de origine din Indonezia, insa a castigat foarte multa popularitate si in alte tari asiatice,mai ales in bucataria tailandeza. In ultimi ani a devenit o mancare extrem de iubita si in tarile europene,intrucat este o reteta foarte simpla,apetisanta si extrem de delicioasa. Reteta poate fi preparata rapid atunci cand nu poti aloca mult timp gatitului,dar de asemenea, poate fi o reteta foarte inspirata si la o masa deosebita pentru musafiri .

CHEF

Flavoured

CUISINE

Asian

DIFICULTATE

Usor/Simplu

SOCIAL

flavoured

Reteta detaliata

GHID ORIENTATIV
  • Cuisine: Asiatic

  • Timp de preparare: 10 min

  • Timp de gatire: 15 min

  • Timp total: 25 mins

INGREDIENTE PENTRU SOS
  • 2 linguri de ulei

  • 1 lingura sos Thai Red Curry

  • 2 linguri unt de arahide

  • 1 lingurita zahar brun

  • 1 lingura zeama lime

  • 150 ml lapte de cocos (concentrat)

INGREDIENTE PENTRU FRIGARUI
  • 500 gr muschiulet de pui sau pulpa de pui dezosata

  • 1 lingura pudra curry

  • 2 linguri zahar brun

  • 1/2 lingurita sare

  • betisoare pentru frigarui

  • 2-3 linguri de ulei pentru prajit

INSTRUCTIUNI
  • Pregatim carnea pentru frigarui. Daca folosim muschiulet de pui ,luam fiecare bucata si o batem usor cu partea neteda a unui ciocan pentru carne astfel incat sa obtinem bucati subtiri de cate 1 cm. Daca folosim pulpe de pui taiem carnea in cubulete de 3-4 cm ca pentru frigarui

  • Dupa ce am pregatit carnea, facem un amestec din zaharul brun,pudra de curry si sare si vom tavali fiecare bucatica de carne prin acest amestec.

  • Acum vom pregati frigaruile tragand bucatile de carne pe tepusele de lemn. Le lasam deoparte si incepem sa pregatim sosul.

  • Pentru pregatirea sosului avem nevoie de un ibric mai maricel cu baza mai groasa. Il punem pe foc (mic) si adaugam uleiul.

  • Adaugam si sosul Thai Red Curry si amestecam continuu.Acest sos se gaseste la rafturile cu produse asiatice. Il puteti inlocui si cu pasta de ardei iute sau sos de chili,dar in acest caz puneti doar o lingurita.

  • Adaugam untul de arahide si amestecam in continuu la foc foarte mic. Dupa care adaugam si laptele de cocos si amestecam pana cand sosul se omogenizeaza. La sfarsit adaugam zeama de lime si putin zahar brun. Sosul trebuie sa fie dulce picant,asa ca ajustati dupa preferinta si trebuie sa aiba consistenta unui sos mai subtire intrucat pe masura ce se raceste el se mai ingroasa.Daca vi se pare ca a iesit prea picant mai adaugati unt de arahide si lapte de cocos.

  • Atentie! Sosul nu trebuie sa fiarba,doar sa fie fierbinte. Preparati-l la foc mic, iar cand incepe sa dea in clocot trageti-l pe marginea plitei.

  • Dupa ce am pregatit sosul il punem deoparte si ne ocupam de frigarui. Intr-o tigaie de prajit punem 2-3 linguri de ulei (cu gust neutru,adica de floarea soarelui,susan sau migdale, NU de masline) . Cand uleiul s-a incins un pic adaugam frigaruile si prajim la foc mediu cam 2 min pe fiecare parte, pana capata o culoare usor rumenie.Daca ati folosit pulpa de pui taiata cubulete s-ar putea sa dureze un pic mai mult. Muschiuletul de pui se face mai repede. Cand sunt gata se servesc calde cu sosul de arahide pe care l-am preparat.

  • Pofta buna!

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti retetele pe email