Project Description
Daca va place pestele si mai ales somonul este o reteta care trebuie incercata! Din orice fel de peste iese o mancare gustoasa daca este preparat intr-un mod potrivit. Somonul fiind un peste mai gras iese foarte bun ,de exemplu, la gratar sau in combinatii cu sosuri mai acrisoare, care sa creeze un echilibru chimic si gustativ atunci cand este consumat.
Sosul cu care am facut aceasta reteta este o combinatie intre sarat, acrisor si dulce care se potrivesc foarte bine cu somonul.
Haideti sa vedem de ce ingrediente avem nevoie si cum se prepara!

Reteta detaliata
Cuisine: European
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 15 min
Timp total: 45 mins
INGREDIENTE
4 fileuri de somon
120 ml sos Worchester
200 gr mure
120 ml suc de portocale sau mandarine
1 +1/2 linguri de zahar brun
70 gr ceapa tocata
1 catel de usturoi
1 lingura boia dulce
1 lingura de ulei de cocos
INSTRUCTIUNI
In primul rand vom prepara sosul: tocam ceapa marunt si punem pe foc o tigaie in care adaugam o lingura de ulei de cocos.
Adaugam ceapa tocata marunt si 1 catel de usturoi dat prin presa si le calin cateva minute pana cand ceapa devine translucida
Cand ceapa s-a inmuiat un pic adaugam sosul Worchester, sucul de portocale, 1 lingura de boia dulce, zaharul brun si murele. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 25 min , amestecand din cand in cand.
Intre timp condimentam somonul cu sare si piper si il prajim in putin ulei, la foc mediu, cate 2 min pe fiecare parte astfel incat sa nu se gateasca complet. Il scoatem si il asezam pe o tava cu gratar in care am turnat 2-3 pahare cu apa.
Cand sosul este gata strivim murele cu ajutorul unui strivitor de cartofi ,astfel incat sosul sa se omogenizeze. Luam cu o lingura din el si punem din belsug deasupra fiecarei bucati de peste, astfel incat sa acoperim complet bucata de somon. Bagam la cuptor la 180*C pentru 10 minute.
Somonul este gata! Pofta buna!
Comenteaza