Project Description

Somonul la cuptor este unul dintre preparatele cele mai nutrivite si savuroase, intrucat acest peste contine o cantitate ridicata de grasimi favorabile organismului nostru. De asemenea, fiind un peste mai gras trebuie garnisit si gatit astfel incat sa realizam un echilibru optim al aromelor dar si al nutrientilor. Pentru aceasta reteta am ales sa prepar un sos mai special, care combina intr-un mod unic aromele de dulce,sarat si usor picant. De asemenea, voi gati somonul la foc mic impreuna cu sosul cu care se va servi, iar astfel pestele se va aromatiza mai puternic in timpul gatitului. Sa vedem in continuare despre ce este vorba!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CHEF

Flavoured

CUISINE

European

DIFICULTATE

Usor/Simplu

SOCIAL

flavoured

Reteta detaliata

GHID ORIENTATIV
  • Cuisine: European

  • Timp de preparare: 10 min

  • Timp de gatire: 60 min

  • Timp total: 1 ora 10 min

INGREDIENTE
  • 2 linguri de ulei de masline

  • 4 bucati de file sau medalion de somon

  • 1 ceapa taiata julienne

  • 1 frunza de dafin

  • 180 grame de masline fara samburi taiate in 4

  • 50 grame capere

  • 50 grame stafide

  • 6 linguri de rom

  • 2 linguri zeama de lime

  • 4 linguri de patrunjel tocat marunt

  • sare si piper

INSTRUCTIUNI
  • Preincalzim cuptorul la 130 grade.

  • Punem o tigaie pe foc mic si adaugam 2 linguri de ulei , ceapa, frunza de dafin si un pic de sare. Gatim ceapa la foc mic amestecand continuu, 20-25 min, pana cand se inmoaie si capata o culoare aurie.

  • Dupa aproximativ 20 min adaugam maslinele,caperele si stafidele si 2 linguri de apa si gatim inca 7-8 min pana cand se inmoaie maslinele.

  • Adaugam romul si mai gatim 5-7 min pana cand acesta se evapora complet.

  • Dupa ce s-a evaporat romul, luam tigaia de pe foc si adaugam zeama de lime si o lingura de apa astfel incat sa obtinem un sos legat. Adaugam si un pic de sare dupa gust.

  • Acum vom pregati pestele.Il vom spala bine apoi in stergem cu prosoape de hartie. Asezonam cu sare si piper pe ambele parti.

  • Pregatim 4 bucati de hartie de copt cam de 40 cm fiecare. Pe centru vom aseza cate o bucata de peste pe care o stropim cu putin ulei. Cu ajutorul unei linguri vom pune de jur imprejurul fiecarei bucati de peste cate un sfert din sosul pe care l-am preparat.

  • Apoi adunam marginile hartiei de copt si le stragem formand un saculet pe care il legam cu sfoara de bucatarie.

  • Punem saculetii pe o tava de cuptor si gatim pestele aproximativ 30 min la 130 grade.

  • Cand este gata scoatem tava din cuptor si lasam pestele in saculeti inca 1-2 minute sa se odihneasca. Ulterior putem servi alaturi de o garnitura de orez si cu sosul cu care s-a preparat peste care adaugam patrunjelul proaspat tocat.

  • Pofta buna!

Daca ti-a placut, DISTRIBUIE!

Aboneaza-te & Primesti retetele pe email