Project Description
Am facut de curand aceasta supa pentru prima oara si pot spune ca a devenit una dintre preferatele mele. Este cremoasa,are un gust bogat si combinatia de legume cu branza cheddar si smantana ii da o savoare aparte.
Branza cheddar este o specialitate englezeasca, o branza cu diferite grade de maturare. Important este sa cumparati o branza autentica ,intrucat si gustul este pe masura. Veti observa ca se gasesc mai multe feluri de branza cheddar, diferind intre ele prin gradul de maturare dar avand si culori diferite..Exista varianta mai portocalie si varianta galbena (similar cascavalului). Desi initial am fost tentata sa aleg varianta portocalie, intrucat da o culoare mai intensa preparatelor, trebuie sa stiti ca acea culoare se datoreaza nu faptului ca branza ar avea proprietati mai deosebite ci unui colorant natural care se datoreaza faptului ca in anumite zone vacutele sunt hranite cu alimente bogate in betacaroten,iar prin procesul de maturare ,branza obtinuta din laptele de la acele vacute, capata acea culoare mai inchisa. Din pacate insa, unele branduri producatoare de branza coloreaza sintetic , ca sa dea acea culoare mai atragatoare branzei. Asa ca va recomand sa alegeti varianta mai putin colorata si maturata a branzei cheddar pentru a va bucura de un produs de calitate.
Haideti sa vedem cum se prepara aceasta supa delicioasa cu branza cheddar!

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 15 min
Timp total: 45 mins
INGREDIENTE
500 gr broccoli
500 gr branza cheddar
1 litru supa de pui sau legume
2 morcovi mari
1 ceapa
1 catel de usturoi
500 ml smanatana pentru gatit+500 ml lapte
100 gr unt
60 gr faina
1 lingurita sare
piper dupa gust
1 praf piper chayenne
INSTRUCTIUNI
Dupa cum mentionam la ingrediente pentru a pregati aceasta supa avem nevoie de o supa baza de pui sau legume. Daca nu o aveti deja pregatita , preparati prima oara supa aceasta. Se prepara usor: la 2 litri de apa adaugati 1 morcov,1/2 dintr-o telina mica, 1 pastarrnac mic, o ceapa si 3-4 bucati de pui (aripioare sau ciocanele ) si fierbeti la foc mic cam o ora. Dupa o ora strecurati zeama ,intrucat doar aceasta ne trebuie. Daca aveti deja supa de pui sariti peste acest pas si pregatiti legumele necesare: taiem broccoli in bucatele mici ( cam de 5 cm) , morcovul il taiem dupa prefetinta in bucatele mici sau julien (betisoare), iar ceapa o tocam marunt.
Adaugam intr-o oala pentru supa untul si il lasam sa se topeasca la foc mic. Cand untul s-a topit adaugam ceapa si 1 catel de usturoi dat prin presa. Adaugam sare, piper si chayenne. Sotam cateva minute pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam morcovul taiat si sotam 5-7 minute pana cand acesta se gateste un pic si se inmoaie. Apoi adaugam faina si amestecam bine. Adaugam supa de pui si ulterior broccoli si fierbem la foc mic aproximativ 10 minute pana se gateste broccoli.
Intre timp pregatim amestecul de lapte si smantana pentru gatit: le turnam in acelasi vas si amestecam bine cu un tel. Apoi radem branza cheddar pe razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa aproximativ 10 min , cand broccoli este fiert adaugati amestecul de lapte si smantana. Amestecati si asteptati sa dea intr-un clocot. Dupa ce a dat in clocot STINGEM FOCUL si adaugam branza cheddar rasa si o incorporam amestecand. Aceasta se va topi in supa fierbinte, nu este nevoie de foc. Daca adaugam branza cat timp supa este pe foc, se va taia.
La sfarsit asezonam dupa gust cu sare si piper si supa noastra este gata!
Pofta buna!
Comenteaza