Project Description
Astazi am pregatit niste paste la cuptor extrem de delicioase.Este o reteta simpla, usor de facut, dar secretul reusitei consta in ingredientele de foarte buna calitate. Si ma refer in special la afumatura pe care am folosit-o. Aceasta chiar a dat un gust desavarsit preparatului pentru ca am folosit o sunculita afumata ardeleneasca, de calitate , cumparata de la producatori romani. Deci, tineti cont de acest detaliu si alegeti o afumatura de cea mai buna calitate. Nu sunt adepta folosirii la gatit a resturilor ramase prin frigider.Consider ca orice reteta reusita are nevoie de ingrediente proaspete si de calitate. Chiar daca poate este un pic mai scump, dar pentru rezultatul final merita cu siguranta!

Reteta detaliata
GHID ORIENTATIV
Cuisine: European
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 20 min
Timp total: 50 min
INGREDIENTE
500 grame paste penne
400 grame sunculita afumata de calitate
500 grame cascaval sau mozzarella uscata
400 grame de smantana
4 oua
1/2 lingurita fulgi de usturoi
sare si piper
INSTRUCTIUNI
Punem pastele la fiert si le fierbem al dente dupa instructiunile de pe ambalaj.
Intre timp radem cascavalul si pregatim celelalte ingrediente necesare.
Intr-o tigaie adaugam 2-3 linguri de ulei si prajim sunculita taiata bucatele mici. Prajim la foc mic pana se rumeneste frumos.
Cand pastele s-au fiert le strecuram si le punem intr-un vas incapator astfel incat sa le putem amesteca impreuna cu celelalte ingrediente.
Dupa 5-10 minute cand pastele s-au racorit un pic adaugam 4 oua batute cu putina sare si piper,smantana si cascavalul ras. Amestecam cu o lingura pana cand se omogenizeaza totul. Ulterior adaugam si sunculita prajita si o incorporam.
Dupa ce am pregatit compozitia de paste, pregatim un vas pentru cuptor pe care il ungem cu putin unt.
Adaugam compozitia de paste in vasul pentru cuptor si radem deasupra cascaval sau mozzarella. Putem adauga si putin parmezan.
Introducem in cuptorul preincalzit la 180* pentru 25-30 min ,pana cand se rumeneste frumos la suprafata.
Pofta buna!
Comenteaza